Undervisning og formidling

5 mails om god planlægning

Velkommen til siden her, hvor du har mulighed for at tilmelde dig mit mailkursus, der fokuserer på den gode planlægning af undervisningen.

 

Den gode planlægning

En tom kalender kan se voldsom ud, men de fleste lærere har jo allerede fra starten af skoleåret en ide om nogle af de elementer, deres årsplan skal bestå af.

Lærer: Hvad får du ud af kurset?
Skoleleder: Hvad får du ud af kurset?
 
Hvorfor et mail kursus med fokus på den gode planlægning?

Gennem årene har jeg oplevet mange lærere bruge forlagenes årsplaner, eller “bare” sætte forskellige emner/temaer ind i kalenderen fra årets start.

Når det så kom til tidspunktet, hvor de fx skulle undervise om syre og baser. Eller eleverne skal læse det planlagte værk af Ole Lund Kierkegaard. Så stod lærerne lidt uden en plan.

En plan kunne selvfølgelig være at bruge forlagets færdige forløb og opgaver.

Det kan også være fint, men mange vil jo gerne have et forløb, der passer mere til dem og deres elever.

Hvor kommer indholdet fra?

Det er ingen hemmelighed, at jeg har arbejdet med læremidler i mange år. Faktisk gør jeg det stadig. I årenes løb har jeg derfor prøvet mange forskellige aktiviteter, arbejdsformer og ikke mindst planlægningsmodeller af.

Ud over at være testet af lærere landet over (har du undervist i et af kulturfagene med Clios portaler, så er der en chance for, at du har brugt et forløb med dine elever), så har jeg også løbende testet med elever. Både egne og andres, når jeg ikke selv har haft timer på en skole.

Med udgangspunkt i det arbejde har jeg samlet de bedste tips, redskaber og en god portion inspiration til dig i dette mailkursus.

Ideen er, at du løbende får tilsendt ny viden og konkrete værktøjer lige til at bruge.

Og til at dele med kollegaerne eller medarbejderne på din skole.

 

Lad mig endelig høre, hvad du tænker om indholdet.